“Три кола пекла”. Переселенець відчув, що таке корумпована влада та правоохоронна система (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини, Суспільство

Лев Дичковський народився у Рожнятівському районі Івано-Франківської області, але усе свідоме життя прожив у Донецьку допоки на Донбас в 2014 році не прийшли російські окупанти змусивши його з родиною та сотні тисяч українців переселитися на вільні від «руцького міру» території України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Пан Лев повернувся на малу батьківщину, оселившись в Івано-Франківську хотів, як і передбачено чинним законодавством отримати допомогу для внутрішньо переміщених осіб. Однак у Івано-Франківську стикнувся не лишень з бюрократією, байдужістю та відсутністю емпатії до ближнього, а і з відкритою корупцією в органах влади та правоохоронних органах. Про те, що Лев Васильович раніше бачив тільки у кримінальних новинах на Прикарпатті стикнувся із реальністю, яка змусила його пройти «три кола пекла».

Детально у відео від Голос ІФ:

«Чи є Україна  правовою державою. Навіть не треба бути юристом, щоб прийти до висновку, в Івано-Франківську ні.

Для Івано-Франківська, Україна – не правова держава, тому що вона не надає правового захисту громадянам.

Дехто може спитати чому, ми  живемо не в Сомалі, а в європейській країні.

В 2016 році я приїхав в Івано-Франківськ з Донецька,  як ВПО. І відразу відчув на собі свавілля Івано-Франківської влади в особі начальника юридичного відділу Департаменту соціальної політики В.Шкандрій. Котрий гостинно зустрів мене як ВПО зі сходу України. Якщо більш конкретно то Шкандрій надав в суд в межах розгляду цивільної судової справи, підроблені документи.

Що спонукало Державного службовця  ставати на шлях злочину, деградувати і  опуститись до фальсифікацій,  напевно не зможе відповісти і він сам.Так як Шкандрій надав в суд 5 підроблених документів,  я звернувся з заявою до поліції, було зареєстровано кримінальне провадження. Досудове розслідування по якому вели аж три слідчих поліції, Грінченко, Грозіцький та Жданюк.

Розслідування йшло в правовому полі до того часу доки в слідчий відділ не з’явився сам Шкандрій.  Після чого слідчих підмінили. Слідчий Грінченко бастує не хоче робити виїмку підроблених документів. А зробивши виїмку перевищуючи свої службові повноваження, взявши на себе функції експерта заявляє документи не підроблені їх ніхто не підробляв. Другий слідчий Грозіцький все таки спромігся призначити експертизу.  Але порушивши наказ та інструкцію Міністерства Юстиції,  призначив экспертизу таким чином, що її неможливо виконати. Слідчий Жданюк пішов ще далі. Виносить постанову про закриття кримінального провадження в якій вказує, прийнятими слідчо розшуковими діями встановити особу котра підробила документи не представилось можливим. Тобто слідчий Жданюк М.А. вдає з себе незрячого. Так як на кожному підробленому документі вказано телефон і призвіще виконавця, для того щоб виконати замовлення третіх осіб, слідчому  прийшлось вдавати з себе незрячого дурня(комедіанта)

Слідство умисно було заволокічено слідчими по термінам і закрито.

Треба віддати належне міському суду Івано-Франківська. Факт протиправних дій слідчих поліції визнаний Ухвалою Івано-Франківського міського суду, справа 344/20179/21 від 24 грудня 2021р. слідчий суддя констатуєщо досудове розслідування в даному кримінальному провадженні було проведено з порушенням вимог кримінально процесуального закону.  Протиправне розслідування визнано і Керівництвом слідчого управління Нац.Поліції., котрі притягнули слідчих до дисциплінарної відповідальності.

Так як слідчі поліції вчинили при розслідуванні ряд зловживань службовим становищем що є злочином.  Було зареєстровано кримінальних провадження в відношенні слідчих поліції. Розслідування по якому проводив слідчий ТУ ДБР м.Львів О.Слобода.

Я не знаю яку винагороду за злочинні протиправні дії дає слідчим шахрай Шкандрій, цуценятами хортів, чи якимось іншим шляхом. Але слідчий ДБР О.СЛОБОДА також пішов на злочин. При проведенні досудового слідства порушує все що тільки можна, накази прокуратури відносно внесення відомостей про злочин в ЕРДР,  процесуальне та матеріальне право. Ігнорує виконання судової Ухвали слідчого судді Личаківського районного суду м.Львів.  В ЕРДР вносить не злочини вчинені слідчими поліції а власну маячню, якийсь вигаданий підроблений слідчими поліції документ,  а потім в постанові про закриття провадження заявляє. Досудовим слідством встановлено що ніяких документів слідчі поліції не підробляли.

Прокурором офісу Генерального прокурора в відношенні протиправних дій слідчого ТУ ДБР м.Львів О.Слобода,  зареєстровано два кримінальних провадження; зловживання службовим становищем та невиконання судового рішення.

Розслідування злочинних дій слідчих поліції продовжується слідчим ТУ ДБР м.Львів Е.Продан,  котрий також пішов шляхом корупції.

Так як у заказчика злочинний дій слідчих,  шахрая В.Шкандрій,  очевидно на всіх, цуценят для винагороди немає, то замість слідчого Є.Продана, протиправні рішення готує слідчий О.Слобода,  а Е.Продан видає їх як за свої.

Печерський районний суд м.Київ зобов’язав уповноважену особу ДБР України відомості про злочинні протиправні дії слідчого Продан, внести до ЕРДР.

З міркувань солідарності всіх слідчих, ДБР України місяць не виконували Ухвали суду. І тільки коли до даної ситуації проявив омбудсмен Верховної Ради,  ДБР відфутболило Ухвалу суду до Львова,  а львів’яни до Четвертого слідчого відділу ТУ ДБР м.Львів котрий дислокується в Тернополі.

Тепер Слобода буде перевіряти свої злочинні дії сам.

Фактично в даному випадку створилось протистояння Судової влади України, котрі керуються Конституцією та Законами України з одного боку,  та слідчих поліції та ДБР котрі виконуючи заказ третіх осіб,  керуються шахраєм В.Шкандрій та своїми  меркантильними інтересами.

Така ситуація продовжується 7 ріків.

Суди (Івано-Франківський, Личаківський Львова, Печерський Києва) зобов’язали слідчих зареєструвати 6 кримінальних провадження.  А слідчі поліції та ДБР плюють на судову владу, та відробляють отримане замовлення від шахрая В.Шкандрій.

Де в даному протистоянні роль процесуальних прокурорів, Івано-Франківської обласної прокуратури» – зазаначив Лев Дичковський.

Ось така заплутана, корупційна історія серед сотень, а може й тисяч історій окремих люднй, які не змогли знайти правди та захисту від свавілля чиновників та правоохоронної системи.

З цього приводу редакція газети Голос ІФ просить правоохоронні органи рахувати цю статтю та відео пана Льва Дичківського офіційним журналістським запитом до ГУ НП в Івано-Франківській області та до Управління ДБР розташованого у м. Львові. У відповідності до Конституції України, ЗУ “Про медіа” та ст. 5 ЗУ “Про доступ до публічної інформації” просимо із приводу фактів наведених громадянином Дичковським Левом Васильовичем провести ретельне службове розслідування, про результати якого письмово повідомити редакцію газети.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

 

 

 

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.