У російських Клинцях масштабно палає нафтобаза: влада каже − була атака безпілотника

Відео-новини, Війна, Новини, Політика

У російському місті Клинці вирує масштабна пожежа на нафтобазі, губернатор Брянської області РФ заявив, що загоряння виникло нібито після збиття українського безпілотника.

Про це губернатор Олександр БогомазМіноборони РФ і російські Telegram-канали, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ” УП“.

За словами російського губернатора, українці нібито зробили спробу атакувати об’єкти на території міста Клинці за допомогою БПЛА.

 
ФОТО З TELEGRAM-КАНАЛУ “ОСТОРОЖНО, НОВОСТИ”

Пряма мова Богомаза: “Безпілотний літальний апарат літакового типу пригнічений засобами РЕБ Міністерства оборони РФ. Під час знищення повітряної цілі сталося скидання боєприпасу на територію Клинцівської нафтобази.

За попередньою інформацією, постраждалих немає. Є загоряння резервуарів в обвалуванні”.

Деталі: За словами чиновника, на місці працюють пожежники.

Про нібито знищення безпілотника близько 6:40 ранку повідомляє і російське Міноборони. Однак там заявляють, що БПЛА над територією Брянської області нібито збили за допомогою ППО.

У російських Telegram-каналах публікують відео з Клинців, на якому видно величезний стовп чорного диму.

Канал “Осторожно, новости” пише, що масштабну пожежу на нафтобазі в Клинцях зняли пасажири поїзда, який нещодавно прибув до міста.

За їхніми словами, територію в цьому районі частково перекрили.

Пропагандистське видання РИА Новости пише, що для допомоги в гасінні пожежі прибув пожежний поїзд. Повідомляють, що загоряння нібито не вплинула на рух поїздів у цьому регіоні РФ.

 
ФОТО З TELEGRAM-КАНАЛУ THE MOSСOW TIME

Довідка від The Mosсow Time:

Клинцівська нафтобаза належить підконтрольному “Роснєфті” “Брянськнафтопродукту”. Вона розташована в місті Клинці, що за 50 км від кордону з Україною. Це одна з двох нафтобаз “Роснєфті” в регіоні. Друга розташована у Фокінському районі Брянська.

До цього Клинцівську нафтобазу дрони атакували в травні минулого року.

Передісторія:

  • 18 січня російське оборонне відомство повідомило про атаку українських безпілотників, зокрема у Ленінградській області, БПЛА начебто збити. Водночас Astra писала, що безпілотник упав і вибухнув на території АТ “Петербурзький нафтовий термінал” у Санкт-Петербурзі.
  • Співрозмовник “Української правди” в спецслужбах повідомив, що атака українських безпілотників у ніч на 18 січня по нафтобазі в Ленінградській області РФ є спецоперацією Головного управління розвідки МОУ.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.