СБУ затримала охоронця дитсадка, який навів удар РФ на село в Запорізькій області

Війна, Кримінал, Новини

Служба безпеки затримала охоронця дитсадка, який навів російський удар на село у Запорізькій області.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з  посиланням на телеграм-канал Гудзінський NEWS.

Прокуратура повідомляє, що 55-річний охоронець дитсадка був завербований російськими спецслужбами через свою знайому, жительку Василівки, яка після повномасштабного вторгнення залишилась на тимчасово окупованій території Запорізької області та усіляко підтримувала збройну агресію проти України. Жінка звернулась до нього через месенджер Telegram і запропонувала допомогти Росії.

СБУ уточнює, що чоловіка завербували в грудні 2023 року, а його знайома є хорискою церкви УПЦ МП.

Як повідомляє прокуратура, за домовленостю чоловік повинен був збирати інформацію про місця дислокації та переміщення Сил оборони та військової техніки на Запорізькому напрямку тощо та через свою “однодумницю” передавати російським кураторам.

Зокрема, за його наведенням ворогом здійснено обстріл цивільної інфраструктури Степногірська. Тоді внаслідок ворожої атаки загинув місцевий житель. Служба безпеки уточнює, що йдеться про обстріл житлових будинків в селі напередодні 2024 року.

Крім того, як наголошує СБУ, чоловік також коригував ракетні удари РФ по цивільній та критичній інфраструктурі регіону.

Спецслужба затримала коригувальника у його помешканні, вилучивши у нього телефон, який використовувався для спілкування з агентом РФ.

Прокуратура повідомляє, що йому повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.