Над Азовським морем, ймовірно, збили російський літак А-50 і пошкодили Іл-22М (скриншот)

Війна, Новини, Політика

Увечері 14 січня у російських та українських Telegram-каналах з’явились повідомлення про збиття російського розвідувального літака А-50 та про пошкодження ворожого повітряного командного пункту Іл-22М, вранці цю інформацію частково підтвердив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, а також джерела “Української правди” у владі.

Про це повідомляють російські та українські Telegram-канали, заступник голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Юрій Мисягін та командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у Telegram, джерела УП, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

 “Близько 21:00 українськими підрозділами було нанесено вогневе ураження по двох літаках ВКС РФ, а саме по літаку А-50 ДРЛО та ІЛ-22М, які перебували над акваторією Азовського моря”, – Мисягін.

За даними Мисягіна станом на вечір 14 січня, А-50 збили а ІЛ-22 підбили − він перебував у повітрі і намагався дістатися до найближчого аеродрому, але після початку зниження зник з радарів в районі Керчі.

Повідомлення про А-50 також з’явились у російських пабліках, які вважають близькими до ВКС РФ.

 
СКРИНШОТ З РОСІЙСЬКОГО TELEGRAM-КАНАЛУ

Те, що інформація про збиття літака відповідає дійсності, частково підтвердив і командувач Повітряних сил ЗСУ.

“(Емодзі літака) Це вам за Дніпро! Горіть у пеклі, нелюди! P.S. Поки без деталей”, – Олещук.

Також інформацію про збиття літаків підтверджують джерела УП.

“А-50 точно. А Іл-22 − на 98%”, − повідомив співрозмовник видання.

Водночас у соцмережах озвучували і версію, що російські літаки збила самі ж окупанти з ППО.

Офіційно ні українська, ні російська влада про збиття літаків наразі нічого не повідомляли.

Для довідки:

Літак A-50 − це судно дальнього радіолокаційного стеження. Воно призначене для спостереження за цілями в повітрі, на землі та в морі, а також для наведення на них винищувальної авіації.

Раніше “Беларускі Гаюн” повідомляв, що у повітряно-космічних силах РФ перебуває всього 9 таких літаків. Один такий літак обслуговує 19 осіб (5 льотного, 11 радіо і 3 інженерно-технічного персоналу). Вартість такого судна становить $330 млн.

Іл-22М − це повітряний командний пункт, створений на базі авіалайнера Іл-18. Цей літак допомагає керувати військами під час бойових дій.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.