Суд на 19 років позбавив водія права керування та покарав шаленим штрафом

Кримінал, Новини, Суспільство
Поки ніщо не зупиняє бажання керувати автівкою: суд на 19 років позбавив водія права керування та покарав шаленим штрафом.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з  посиланням на Долинський районний суд Івано-Франківської області. .

Злісний любитель п’яної їзди 10 січня 2024 року вп’яте був притягнутий до адміністративної відповідальності. Цього разу за керування транспортним засобом, будучи особою, яка позбавлена такого права, а також в стані алкогольного сп’яніння та ще і за спричинену ДТП він отримав штраф -51000 грн і 19 років та 11 місяців позбавлення права керування транспортним засобом.

Як йдеться у постанові Долинського районного суду, 62-річний житель села Шевченкове Калуського району, 18 грудня 2023 о 16:45 год, керуючи транспортним засобом Fiat Scudo, не вибрав безпечної швидкості, не впорався з керуванням та виїхав на смугу зустрічного руху та скоїв зіткнення з транспортним засобом Ford Fusion, який рухався в зустрічному напрямку, в наслідок дорожньо-транспортної пригоди автомобілі отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками. При цьому горе-водія вже двічі позбавляли права керування транспортним засобом, проте він продовжував їздити, будучи позбавлений цього права. Зрештою і цей раз він будучи особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, відмовився від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння.

У судовому засіданні правопорушник вину у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст.124, ч.5 ст.126, ч. 3 ст. 130 КУпАП визнав повністю , у вчиненому розкаявся, просив суворо не карати. Додатково пояснив, що раніше він неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності , в т.ч. за ч.5 ст. 126, ч.2 ст. 130 КУпАП. Зазначив, що всі обставини викладені в протоколах відповідають дійсності, він їх не оспорює.

Суд визнав водія винним у вчиненні правопорушень та призначив йому стягнення в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених – 51 000,00 гривень штрафу та 10 років позбавлення права керування транспортними засобами, а оскільки правопорушник не відбув попереднє стягнення, суд приєднав невідбуту частину 9 років 11 місяців позбавлення права керування транспортними засобами, остаточно визначивши йому це додаткове стягнення – 19 років 11 місяців, 16 днів.

Окремо слід відзначити, що вироком суду від 8 грудня 2023 року цю особу суд притягував до кримінальної відповідальності за умисне не виконав постанову суду про заборону керувати транспортними засобами, що набрала законної сили, підроблення посвідчення водія, а також використання завідомо підробленого посвідчення. Суд призначив узгоджене між обвинуваченим і прокурором покарання — 17000,00.

Дуже дивною видається поведінка цього водія. Попри неодноразове притягнення до адміністративної відповідальності та заборону керувати транспортними засобами, сплачені ним же значні штрафи, притягнення до кримінальної відповідальності за ці ж діяння горе-водій продовжував наражати себе і оточуючих на небезпеку.

Як завжди, сподіваємося на виправлення правопорушника. У протилежному випадку за керування транспортним засобом йому загрожує значно суворіше покарання – позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.