У Румунії фермери блокують рух вантажівок на пункті пропуску з Україною

Новини, Суспільство

У Румунії фермери заблокували рух вантажівок через пункт пропуску “Сірет”, що навпроти українського “Порубне”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Держприкордонслужбу України.

Причини та орієнтовна тривалість блокування з боку фермерів невідомі, тоді як ускладнення руху може бути в обох напрямках, йдеться в повідомленні ДПСУ.

“Зараз значної черги з вантажних транспортних засобів в напрямку України не відмічається. На виїзд з України в Є-черзі зареєстровано 825 автомобілів”, – зазначає відомство.

Водночас пропуск легкових автомобілів, пасажирських автобусів та пішоходів здійснюється в звичайному режимі, зауважує ДПСУ.

Румунія стала однією з ключових країн для транзиту української продукції після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну та блокади морських шляхів.

Її роль зросла після запроваджених ембарго на імпорт української сільгосппродукції кількома країнами Східної Європи, а також після початку блокади кількох пунктів пропуску на кордоні України з боку Польщі.

Щомісячний експорт України через Румунію зріс із двох до трьох мільйонів тонн. Сторони наразі працюють над тим, аби збільшити пропускну спроможність прикордонних переходів, щоб вийти на чотири мільйони тонн.

Минулого тижня було оголошено про підписання угоди між міністром сільського господарства Чеславом Секерським та представниками руху “Ошукане село”, які блокували пункт пропуску в Медиці. Цей КПП зараз розблокований.

Наприкінці грудня повідомляли, що в уряді України та Польщі узгодили план дій для розблокування кордону, однак повного розблокування досі не сталося.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.