Відомо, яка ситуація із чищенням доріг в Івано-Франківську

Новини, Суспільство

Наскільки добре комунальники та дорожники міста впоралися зі снігопадами та ожеледицею.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на очільника міста Руслана Марцінківа в програмі “Про головне в деталях”.

“Ми запитали мешканців через Telegram-канал, то 25 % людей були задоволені. Так, 52% – скоріше задоволені, але можна краще. Більш як 20% – не задоволені прибиранням снігу.

Розумію, що завжди є зауваження, але мені здається, що з дорогами й основними магістралями більш-менш справилися.

Попри снігопади, місто є проїзним і рух не зупиняли ні на хвилину, весь громадський транспорт їздить”, – каже Руслан Марцінків.

Як зазначив посадовець, гірша ситуація з прибиранням у дворах, але така ситуація є традиційною.

“Тут потрібно багато управителів, приватних управителів, приватних ЖЕКів, ОСББ, комунального управителя.

Ми стараємося контролювати цю ситуацію. Хотів би похвалити й подякувати підприємцям, представникам бізнесу Івано-Франківська, які цього разу набагато краще підійшли до прибирання територій біля їхніх магазинів, аптек, супермаркетів.

Також хочу подякувати комунальникам. Люди працюють впродовж 24 години, особливо водії тракторів чи великих машин, які прибирають сніг.

Сьогодні не вистачає техніки й людей, які можуть їхати на снігоприбиральній техніці. Можливо їх не так видно в час пік. Тому, що 6-7 вечора не дуже легко прибирати сніг, коли велика кількість транспорту.

Але якби не сипали сіль, не прибирали в нічний період часу, то ситуація була б набагато гіршою. В час війни, вважаю, ми досить не погано підготувалися, є запас солі. Тобто, є певна кількість техніки, певна кількість працівників.

Звісно хотілося б ще більше тракторців, більше снігоприбиральної техніки для тротуарів. Не забуваймо, що не скрізь  можна й залучити техніку, люди виходять й прибирають”, – резюмує Марцінків.

Як наголошує очільник міста, пріоритетом є зупинки, переходи, які в першу чергу чистяться. Стараються контролювати.

“У вівторок мав можливість об’їхати частину міста. Тобто це вулиця Бандери, Коновальця, Чорновола й Довженка, Мазепи. З другого боку це вулиця Миру, Вовчинецька.

Навіть заїжджали другорядні вулиці, але які теж важливі Ребета, Микитинецька, Угорницька. Старалися в двори заїхати подивитися ситуацію. Є певні зауваження, люди телефонують на гарячу лінію.

Але загалом ситуація є непоганою. Дякую всім мешканцям, які виходили підтримували й допомагали. Дякую сільській місцевості, підрядникам та фермерам, які допомагають технікою. Досить часто в сільській місцевості фермер або підприємець, що має трактор, то він прочищає вулиці.

В умовах війни настільки наскільки можемо витрачати кошти. Тому, що розуміємо, що це теж кошти заправити техніку, закупити сіль. На жаль, Бахмут основне місце де ми брали сіль сьогодні є окуповане. Тому сіль беремо з інших місць. Беремо за кордону, подорожчала сіль”, – додає Руслан Марцінків.

Як повідомив міський голова, ситуація з прибиранням доріг в місті Івано-Франківськ є терпима. Найбільша є проблема з дорогами, які обслуговуються обласними організаціями, зокрема, вулиця Крихівецька.

“Яка мала б служба автомобільних доріг прибирати. Там найбільше було скарг. Також дороги, які на балансі державного підприємства “Дороги Прикарпаття”.

Ми допомагаємо, але все-таки, хотілось, щоб ті організації, які відповідають саме за ці дороги більш належно прибирали, чистили їх. Але жодної хвилини ми не зупинили комунальний транспорт й такої ситуації в громаді, що там не можна було доїхати не було.

Є проблемні питання, є ситуація з тим, що тих 600 км доріг не можливо тою кількістю техніки, людей обслужити ідеально. Проте вважаю, що ситуація з прибирання доріг і тротуарів є задовільна”, – зазначив Марцінків.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.