У Франківську відкрили меморіальну дошку бійцю 10 окремої гірсько-штурмової бригади Василю Матвіїву

Війна, Новини, Суспільство

В Івано-Франківську відкрили меморіальну дошку бійцю 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” Василю Матвіїву. Її встановили на фасаді будинку на вулиці Миколайчука, в якому жив військовослужбовець.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на кореспондентку Суспільного.

Побратим бійця Володимир Кушнір розповідає: Василь добровольцем пішов на фронт. Служив водієм кулеметного відділення. Впродовж п’ятьох місяців боронив українські землі у Покровську, Соледарі та Кураховому.

“Василь був моїм найкращим другом, який й надалі залишається у мене в серці. Він дуже багато мені допомагав вдома. Сьогодні вранці я кидав сніг і кажу синові:

“Я так втомився”. Я — після поранення. А син мені каже: “Тату, нема Васі. Він би тобі допоміг”. Я хочу вклонитися перед нашим героєм. Чекаємо перемоги”, — каже Володимир Кушнір.

Сестра загиблого воїна Наталія Яворська побажала військовим добратися додому живими та здоровими.

“Дай Боже, тим хлопцям, які там зараз відстоюють, аби щасливо добралися до рідних домівок живими та здоровими. Слава Україні! Героям слава!” — сказала вона.

Що відомо про військовослужбовця Василя Матвіїва

Василь Матвіїв народився 13 січня 1984 року. Боєць загинув 2 лютого 2023 поблизу села Миколаївка Бахмутського району, що на Донеччині. Василю Матвіїву було 38 років.

Військовослужбовця посмертно нагородили орденом “За мужність” III ступеня.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.