Прикарпатець вкрав у матері гроші, які призначались для перевезення з Польщі його померлої сестри

Кримінал, Новини, Суспільство

Чоловік викрав картку і зняв гроші в сумі 8200 гривень, після цього нікому нічого не сказав, а карту викинув.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на КУРС.

Богородчанський районний суд виніс вирок місцевому мешканцю, який з банківської карти вкрав 8200 гривень. Гроші на картку збирали на перевезення його померлої сестри з Польші.

Як йдеться у вироку, в липні 2023 року жінка дізналась про смерть своєї доньки, яка перебувала у Республіці Польща на тимчасових підробітках. Для перевезення тіла в Україну були потрібні значні кошти, яких у жінки не було. Колеги по роботі виявили бажання допомогти їх зібрати. Вони вирішили переказати гроші на банківську картку. Оскільки у жінки не було власної картки, вона попросила свою колишню невістку позичити на деякий час свою.

Колишня невістка погодилась і дала жінці свою кредитну картку. Потерпіла зберігала її вдома.

Син жінки побачив на тумбочці картку своєї колишньої дружини. Знаючи, що на цю картку матері мають переказати гроші, чоловік вирішив їх привласнити. Пін-код до карти знав, оскільки колишня дружина раніше йому сказала.

Чоловік викрав картку і зняв гроші в сумі 8200 гривень. Після цього нікому нічого не сказав, а карту викинув.

Під час досудового розслідування 29 грудня 2023 року між прокурором та на той час підозрюваним уклали угоду про визнання винуватості.

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав повністю, у вчиненому розкаявся та просив затвердити угоду про визнання винуватості. Сказав, що наслідки укладення та затвердження угоди і вид покарання, яке до нього застосують, розуміє.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 357 (привласнення офіційних документів) КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на 5 років і штрафу у розмірі 850 грн. На підставі ст.75 КК України чоловіка звільнили від відбування покарання з іспитовим терміном 2 роки.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережахfacebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.