Постанову про звільнення Безуглої не змогли винести на розгляд Ради, Стефанчук закрив засідання (відео)

Війна, Новини, Політика

На засіданні Верховної Ради у середу, 10 січня, відмовилися ставити на порядок денний постанову про звільнення депутатки Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на нардепа Ярослава Железняка, тік-ток Gudzinskiy_life.

За його словами, винести питання про звільнення Безуглої на розгляд парламенту вимагали «слуга народу» Ігор Кривошеєв, депутати від Євросолідарності — Ірина Геращенко та Артур Герасимов, Володимир Кабаченко від Батьківщини, Олександра Устінова від Голосу та позафракційний нардеп Дмитро Разумков.

@gudzinskiy_life #вру #верховна_рада #безугла #безпека_оборона #вениславський #зеленський #ермак #слуга_народу #залужний🇺🇦 #перемогазанами💙💛💪 #всу #зсу ♬ الصوت الأصلي – Prince 🎧

«Але проти виступив [глава фракції Слуга народу Давид] Арахамія. І так і не поставили. Бояться що є голоси», — написав депутат.

Згодом він повідомив, що трибуну в залі Ради заблокували. Засідання закрили, постанову щодо Безуглої розглянуть на наступному.

Через блокування трибуни голова Верховної Ради Руслан Стефанчук достроково завершив засідання парламенту, свідчить трансляція, яку вів у соцмережах нардеп від Євросолідарності Олексій Гончаренко.

«Схоже, конструктивної роботи не буде. Тому є пропозиція завершити на сьогодні засідання. Про час його продовження буде повідомлено додатково», — сказав спікер.

5 січня комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення відкликати Марʼяну Безуглу з посади заступниці голови комітету.

На таке рішення комітету Безугла відреагувала у Facebook.

“Отже, щодо мого начебто “відкликання” з посади заступниці Комітету Верховна Рада України з питань національної безпеки, оборони та розвідки:
– Рішення згідно  з законом може бути прийняте тільки в залі.
– Це лише рекомендація від Комітету.
– Зроблено все було максимально підступно: голова Комітету поставив на голосування, коли я його попередила, що запізнюсь на засідання, за моєї відсутності; а колеги проголосували.
– Я не здамся НІКОЛИ і жодний шантаж не заставить мене відступити від принципів, роботи, боротьби і правди.
– Прикро за колег в Комітеті, як казала, якби кожен активно долучився до роботи з сектором нацбезпеки та оборони і не приймав конʼюнктурні рішення щодо того, щоб вигідно сказати, а що ні; то були б зовсім інші реалії. У нас війна! Так що робота і боротьба триває”, – написала вона.

Контекст

Останніми місяцями народна депутатка від фракції монобільшості “Слуга народу” Мар’яна Безугла, яка обіймає посаду заступника голови комітету ВР з питань оборони, веде активну публічну інформаційну кампанію проти головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, звинувачуючи конкретно його в різних проблемах у Збройних силах та на фронті. Деякі оглядачі вважають, що таким чином Безугла транслює позицію офісу президента.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.