Поставка Україні F-16 з Данії затримується на пів року – ЗМІ

Війна, Новини, Політика

Данське видання Berlingske з посиланням на міністерство оборони країни повідомляє, що поставка Данією винищувачів F-16 Україні відкладається на пів року.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Bloomberg.

Копенгаген мав поставити перші шість літаків до нового 2024 року, але замість цього їх доставка очікується у другому кварталі, повідомили виданню у відомстві.

У публікації йдеться, що графік поставок завжди залежав від виконання низки умов, серед яких – успішна підготовка українських пілотів, а також наявність достатньої логістики та інфраструктури для обслуговування F-16 в Україні, заявили в міністерстві, не надавши більш детальної інформації.

За даними Berlingske, наразі шість українських пілотів проходять підготовку на цих винищувачах в Данії. У серпні прем’єрка Данії Метте Фредеріксен пообіцяла відправити Києву 19 літаків F-16.

Напередодні повідомляли, що Норвегія завершила передачу Данії двох винищувачів F-16, призначених для навчання українських льотчиків.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.