Постачальниця яєць по 17 володіє готелями у Хорватії

Кримінал, Новини, Політика

Постачальниця харчів для військових України Тетяна Глиняна виявилась власницею чотирьох готелів у курортному місті Хорватії Спліт. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на матеріали “Наші Гроші”, з розслідування Артема Ільїна  у “НВ Бізнес“.

Як зазначається, співрозмовник “НВ Бізнес”, який ознайомлений з готельним бізнесом у місті Спліт повідомив про те, що як мінімум 3 готелі у місті належать українці Тетяні Глиняній.

За даними місцевого бізнес-реєстру встановили, що з осені 2023 року Глиняна стала бенефіціаром компаній “Zen Adria d.o.o.”, “Pigment d.o.o.”, “Mimoza d.o.o.”. А у ще одній фірмі “Nazarii d.o.o.” вона стала засновницею у 2016 році. Місце реєстрації “Nazarii d.o.o.” у Брелі, яке скоріше за все, також є місцем реєстрації особисто Тетяни Глиняної. Саме ця адреса вказана в одному з хорватських реєстрів.

Таким чином ці компанії володіють готелями:

Бутік-готель Mirari має 18 кімнат, ресторан та басейн на даху.

Готель Ora категорії 4* має 24 номери, ресторан та конгрес-центр на 50 осіб.

Бутік-готель Luxe категорії 4* має 30 номерів, ресторан, СПА-центр та конференц-кімнату на 8 осіб.

Готель Posh категорії 5* має 6 апартаментів, басейн на даху, СПА-центр.

За оцінками, для купівлі цих готелів знадобиться понад 10 млн дол.

Співрозмовники NV Бізнес кажуть, що у 2023 році в готелі Mirari була проведена реновація. Також біля нього ведуться будівельні роботи.

Тетяна Глиняна особисто була засновницею у компаніях з так званої “білоцерківської групи”, що у різний час були, або є великим постачальниками харчів для військових. Це ТОВ “Преміум компані”, ТОВ “Візит”, ТОВ “Укрпродакорд ВР” та ТОВ “Гранд консалт”.

Також до складу “білоцерківської групи” відносяться інші юрособи, зареєстровані на інших фізосіб. У тому числі ТОВ “Актив компані”, який належить бізнес-партнеру онука Тетяни, Назарія Березюка, Олександру Дмитревичу.

ТОВ “Актив компані” наприкінці 2022 року отримало найдорожчий підряд Міноборони вартістю 13,16 млрд грн з яйцями по 17 гривень і картоплею по 22 грн.

У 2015 році, за повідомленням “Наших грошей”, Тетяна Глиняна та її Руслан Березюк фігурували у справі про хабар полковнику Нацгвардії за сприяння перемозі у тендері по консервам за 10% від суми контракту. Але тоді Глиняна взагалі не потрапила у вирок, а її зятя Руслана Березюка засудили до незначного умовного терміну.

Нагадаємо:

У січні 2023 року журналісти виявили завищенні ціни на закупівлі продуктів для Міноборони.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.