В українському МЗС пояснили заяву речника Держдепу щодо “зменшення” постачання зброї

Новини, Політика

У Міністерстві закордонних справ відреагували на заяву речника Держдепу США Метью Міллера щодо того, що Вашингтон не підтримуватиме військове фінансування України на рівні 2022-23 років.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на речника українського МЗС Олега Ніколенка

Міллер напередодні на брифінгу заявив, що США не підтримуватимуть військове фінансування України на рівні 2022-23 років, оскільки  прагнуть допомогти Україні розбудувати власну військово-промислову базу. Тому загалом йдеться про те, що замість постачати готову зброю, США будуть її виробляти в Україні.

Ніколенко зазначив, що заяву Міллера не слід сприймати як намір США зменшити підтримку України.

“Під час контактів на всіх рівнях США демонструють чітке розуміння критичної необхідності забезпечення нашої держави всією необхідною військовою та фінансовою допомогою, аби ми здобули перемогу”, – сказав представник українського МЗС.

Ніколенко додав, що Міллер говорив про “трансформацію допомоги лише тоді, коли Україна самостійно справлятиметься із своїми потребами”.

“А допоки нам потрібна підтримка, надзвичайно важливо, щоб Конгрес США якнайшвидше ухвалив рішення про подальше фінансування допомоги Україні в заявленому обсязі. Підтримка України – не благодійність. Насамперед це – інвестиція в американську національну безпеку та захист світової демократії”, – підкреслив він.

Нагадаємо, Метью Міллер заявив, що Сполучені Штати, що США прагнуть допомогти Україні розбудувати свій ВПК, але для цього потрібен час (відео).

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.