США не мають грошей для нових пакетів допомоги Україні − Кірбі

Війна, Новини, Політика

Америка не має грошей для нової військової підтримки України до ухвалення нового пакету Конгресом США, повідомили у Білому домі. 

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на брифінг координатора зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Ми вже надали Україні останній пакет безпекової допомоги, на який у нас є кошти, якраз перед Новим роком та після Різдва. І ми повинні отримати підтримку Конгресу, щоб ми могли продовжувати це робити”, – Кірбі.

Він пояснив, що президент США Джо Байден підписав останній пакет допомоги Києву у сфері безпеки, на який були кошти згідно з його повноваженнями.

Наразі потрібно, щоб Конгрес ухвалив додатковий пакет, щоб США могли надати Україні нову безпекову допомогу.

За словами Кірбі, за відсутності додаткового фінансування, немає іншого “чарівного горщика”, в якому можна було б знайти підтримку для України.

Передісторія:

  • Конгрес США до кінця 2023 року так і не схвалив додаткове фінансування для України, через що Білий дім не може оголошувати наступні пакети військової допомоги.
  • Раніше президент США Джо Байден, коментуючи масований російський обстріл України в ніч проти 29 грудня наголосив на необхідності Конгресу якнайшвидше схвалити додаткову допомогу для Києва.
  • США 27 грудня оголосили про надання Україні останнього в 2023 році пакета військової допомоги вартістю 250 мільйонів доларів.
  • Президент США Джо Байден у жовтні звернувся до Конгресу з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 мільярдів доларів для України. Але воно застрягло в Сенаті через суперечності між обома партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.