25-річна породілля та 46-річний чоловік: подробиці смертельних випадків грипу на Франківщині (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

На Прикарпатті від ускладнень грипу померли дві людини. А саме 25-річна породілля з Надвірнянщини та 46-річний чоловік. 

Про це у сюжеті “Каналу 402“, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на “Галку”.

У жінки на 15 день після пологів медики виявили ознаки вірусного захворювання, наслідки якого привели до смерті. Летальною недуга стала і для 46-річного чоловіка:

“У породіллі на 15 дні після пологів виявили Covid 19 і секвенований грип H3. І чоловік 46-років мав підтверджених два штами грипу А штам Н1N1 і H3. Хворі мали багато супутніх захворювань, такі як захворювання легень, серцево-судинної системи та печінки”, — розповідає заступниця генерального директора ДУ “Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ” Тетяна Джус.

В обох випадках пацієнти не були вакциновані проти грипу та COVID-19. Віруси грипу А та В циркулюють у десяти регіонах України, зокрема й на Прикарпатті.

 

Під кінець 2023 року, кажуть фахівці, кількість вірусних захворювань за епідсезон в Україні перевищила 10 тисяч випадків, що значно більше, ніж у попередні роки.

“У нас щорічно пік захворюваності реєструється на шостий-дев’ятий тиждень. Зараз у нас був ріст захворюваності на 50-51 тижні, а на 52 тижні вже на зниження пішло”, — додає Джус.

Аби убезпечити себе від недуги медики закликають вакцинуватися, адже наразі це головний ефективний метод захисту від вірусних захворювань.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.