«Який від нас толк?» Віцеспікер Ради вважає, що відправляти нардепів на фронт дорого і вигідно Росії (відео)

Війна, Новини, Політика

Перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко у вівторок, 2 січня, заявив, що від нардепів на фронті не буде толку, а мобілізувати їх дорого.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на інтерв’ю Укрінформу. Корнієнко прокоментував можливість мобілізації нардепів.

«Так Кім (Віталій Кім, голова Миколаївської ОДА, — ред) же сказав учора — який із нас толк?» — сказав він.

Також Корнієнко додав, що без нардепів більше нікому буде голосувати й ухвалювати закони та бюджет. Віцеспікер зазначив, що це, за його словами, заважатиме перемозі України.

@gudzinskiy_life #Корнієнко #слуга_народу #верховна_рада #зеленський🇺🇦 #депутати #95квартал #кошовий #перемога🇺🇦 #всу #зсу #україна ♬ Epic News – DM Production

За його словами, якби нардепи не втягувалися в скандали, зокрема корупційні, під час війни, питання їхньої мобілізації в суспільстві виникало б менше.

25 грудня 2023 року Верховна Рада зареєструвала законопроєкт про зміни до законів про мобілізацію, облік, військову службу від уряду, який викликав дискусію в суспільстві. Передбачаються комплексні зміни щодо правил військового обліку, вручення повісток, проходження ВЛК, відстрочки, мобілізації, військової служби та звільнення.

Проєкт пропонує, зокрема, змінити призовний вік з 27 до 25 років, скасувати строкову службу, дозволити надсилати повістки про виклик до ТЦК і СП через електронний кабінет або на електронну пошту тощо.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.