Кулеба: Трамп — це людина, з якою можна працювати, просто потрібно вміти

Війна, Новини, Політика

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не вважає, що потенційне обрання Дональда Трампа президентом США у 2024 році може негативно вплинути на підтримку України, якщо знайти до нього підхід.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Кулебу в інтерв’ю на заході NV “Україна та світ попереду 2024”, текст якого видання опублікували 3 січня.

Коментуючи перспективи переобрання Трампа президентом США, Кулеба сказав, що з будь-якої ситуації витискати користь для себе, для своєї країни, або повертати ситуацію таким чином, аби можна було цю користь для країни витиснути”.

“Трамп сприймається завдяки своїм, я би сказав, ультрахаризматичним вчинкам, своїй репутації і фразам. Але хто продав Україні першу американську зброю? Президент Трамп — Javelin. Хто розпочав програму безкоштовної передачі Україні перших військово-морських суден, катерів типу Island і Mark-6? Трамп. Хто воював із “Північним потоком-2″ і наклав санкції на відоме, але вже підзабуте судно Fortuna, яке прокладало цей трубопровід? Це був Трамп”.

Голова МЗС також відкинув можливість будь-яких домовленостей із президентом РФ Володимиром Путіним і Трампом чи будь-яким іншим американським лідером.

“Тому Трамп — це людина, з якою можна працювати, потрібно просто вміти з ним працювати. Якщо він дійде до виборів і якщо він у них переможе, він буде абсолютно іншим, ніж президент Джо Байден, якому ми надзвичайно за все вдячні. Є дуже багато “якщо”, але Україна не повинна нічого боятися, жодних виборів і жодних чинних або майбутніх політиків”, – підсумував він.

Колишній президент США раніше не раз говорив, що має “план” із забезпечення миру в Україні протягом 24 годин у разі повернення на найвищу посаду.

У листопаді Володимир Зеленський запропонував приїхати в Україну Дональду Трампу, який раніше заявив, що у ролі президента США міг би завершити війну між Росією та Україною за один день. Але Трамп відмовився, пославшись на “конфлікт інтересів” із чинною адміністрацією Джо Байдена.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.