У Японії стався потужний землетрус: загроза цунамі

Новини, Суспільство, Туризм

Потужний землетрус магнітудою 7,6 балів стався в префектурі Ісікава в центральній частині Японії, на узбережжі Японського моря.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на NHK, Japan TodayCNN

У префектурі оголошено попередження про сильне цунамі.

Попередження про цунамі також оголосили для префектур Ніїгата, Тояма, Ямагата, Фукуї та Хьоґо, також розташованих на узбережжі Японського моря.

Прем’єр-міністр країни Фуміо Кішіда закликав мешканців, де було оголошено попередження про цунамі після потужного землетрусу, негайно евакуюватися.

 “Мешканці мають залишатися напоготові щодо подальших можливих землетрусів, і я закликаю людей із районів, де очікується цунамі, якнайшвидше евакуюватися”, – наголосив Кішіда.

Також Японія відправляє 1000 військовослужбовців для допомоги в рятувальних і відновлювальних роботах після землетрусу магнітудою 7,5 балів, що стався в понеділок, заявив міністр оборони країни.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.