На Прикарпатті вшанували пам’ять Степана Бандери з нагоди 115-ої річниці з дня народження (фото)

Новини, Політика, Суспільство

На малій батьківщині Степана Бандери, у селі Старий Угринів, відбулося урочисте вшанування його пам’яті.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Калуську міську раду.

“До Старого Угринова на Калущині, села, де 115 років тому побачив світ майбутній символ української нації, людина, якої найбільше боялися за життя і перед якою тремтять від страху дотепер усі наші вороги; сюди, до родинного обійстя Бандер, приїхали сотні небайдужих – з Прикарпаття та різних куточків України. Приїхали, аби причаститися і зарядитися його духом на увесь наступний рік,” – йдеться в дописі.
Зазначають, що урочистості розпочалися Маршем українських націоналістів у виконанні мистецького колективу «Бандерівські соколи», що складається із представників Брошнів-Осадської станиці братства вояків УПА.
Парох Старого Угринова о. Ярослав відправив панахиду за упокій душ Степана Бандери, його сім’ї та родини, загиблих вояків УПА і підпільників ОУН, тисяч Героїв нинішньої російсько-української війни. Поіменно згадавши полеглих військовослужбовців – мешканців Новицької територіальної громади, до складу якої належить Старий Угринів.
До пам’ятника Степанові Бандери поклали квіти шани від численних гостей. Зокрема, й від калуської делегації на чолі із заступниками міського голови Богданом БілецькимНадією ГушНаталією Кінаш, керівником справами виконавчого комітету Калуської міської ради Олегом Савкою.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.