“Волонтерська юність”: у Калуші другий рік поспіль допомагають Збройним Силам (фото)

Новини, Суспільство

Подарунки для волонтерів з «Юності». Їх так і називають «Волонтерська юність».

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Калуську міськраду.

Вже другий рік склад майже не змінюється: калуські поважні пані – пенсіонери, також, люди, які знайшли прихисток у Калуській громаді через війну та всі охочі до допомоги нашим військовослужбовцям.

“Тут кожен має свою ділянку роботи: хтось розрізає матерію, хтось її нав’язує на сітку, а дехто плете «кікімори», в’яже шкарпетки тощо. І руки не втомлюються, а працюють все швидше і швидше – для наших Захисників! Для Перемоги”, – йдеться у дописі.

Серед волонтерів «Юності» – багато учасників й інших волонтерських спільнот. І скрізь намагаються встигати робити добрі справи. Бо мають велике серце та безмежну любов в ньому до України.

І лиш на кілька хвилин відволіклися від важливої справи – отримати невеликі дарунки, які вручила заступниця міського голови Надія Гуш.

«Щира подяка вам, дорогі наші волонтери, за вашу невтомну працю. А також – вітання із Різдвом Христовим та прийдешнім Новим роком!» – зазначила Надія Богданівна.

За два роки волонтери з “Юності” виготовили 886 сіток, накидок-“кікімор” – 428, костюмів – 37, подушки для поранених – 70, пончо-“кікімори” – 42,плащі з мішковини – 37, на госпіталь пошили 20 шортів, зв’язали 662 килимки з грубих ниток для сидіння, спідньої білизни – 2 307 шт., балаклав – 39, рукавиці зимові зі шкіри -77, устілки зі шкіри, войлоку й дублянок – 137, бурки з дублянок – 118, пов’язки -100 штук, аптечки – 306, шкарпетки -1158.

Шкарпетки в’яжуть учасниці об’єднання «Золоті руки» та читачі з бібліотеки. Вішаки з гардеробної пристосували і тепер вони служать опорами для плетіння сіток. ГО «Чисті серця Калуш» надали швейну машинку.

Постійно допомагає калушанка Орися Кричковська, яка тепер мешкає в Італії. Вона передала воїнам 700 грілок, 85 пар спеціальних шкарпеток для військових, долучається матеріально до пошиття спідньої білизни. Збирає в Італії та пересилає банки для окопних свічок. Передала три дрони на Куп’янський напрямок.

Підприємниця Слава постійно допомагає з нитками. Магазини з секонд-хендом – з одягом. Тільки «Євросекондхенд» вже надав 2180 кг. Збір коштів здійснюють тільки для придбання основи для плетіння сіток. Також для цього на ярмарках продають власноруч виготовлені ляльки-мотанки, браслети тощо.

Студентка політехнічного фахового коледжу Уляна Базилько допомагає у «Юності» від початку війни. Наразі навчилася та виготовляє розпалювачі з ватних дисків. Зробила вже більше 300 штук.

А нещодавно волонтери отримали подяку від однієї з військових частин:

«Завдяки вашій підтримці ми можемо ефективніше виконувати бойові завдання . Ви – сила, яка допомагає нашій країні згуртуватися та дати відсіч ворогу. Ви – приклад, як мають взаємодіяти Армія і Тил».

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.