Навчатися через дотик: школи Прикарпаття отримали майже 30 тисяч книг шрифтом Брайля (фото)

ДІТИ, Новини, Суспільство
Для прикарпатських дітей з порушенням зору привезли підручники рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, який читають через дотик пальцями.
Про це пише  Івано-Франківська обласна державна адміністрація , інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на “Галку”.
Такі підручники забезпечують потреби здобувачів і здобувачок освіти з порушеннями зору, дають їм змогу вчитися та запам’ятовувати інформацію.
Підручники шрифтом Брайля виготовляють державним коштом. Цього року ми змогли охопити 100% потребу у таких підручниках:
  • 636 примірників підручника «Інформатика» для 5 класу;
  • 11 501 примірник дев’яти назв підручників для 6 класу;
  • 17 910 примірників одинадцяти назв підручників для 10 класу.
Усі надруковані підручники вже доставлено до обласних книжкових баз. У планах на 2024 рік передбачено друк підручників шрифтом Брайля орієнтовним накладом 37 073 примірників.
Примітка: флагманський проєкт “Освіта для всіх” реалізується Міністерством освіти і науки на виконання Стратегії створення безбарʼєрного простору в Україні, яка ініційована першою леді Оленою Зеленською. Для учнів, які мають порушення зору, в Україні на регулярній основі тепер виготовляються підручники шрифтом Брайля.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.