Розстріл українських полонених під Запоріжжям: загиблі були воїнами 82 бригади ДШВ

Без рубрики

Троє військових, відео із розстрілом яких днями з’явилося в мережі, були бійцями 82 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на пресслужбу ДШВ у Telegram

“Ці кадри – черговий доказ воєнного злочину військовослужбовців збройних сил Російської Федерації.

Невстановлені особи з числа військовослужбовців ЗС РФ чи інших військових формувань держави-агресора, діючи умисно, в порушення законів та звичаїв війни, перебуваючи на лінії бойового зіткнення в одному з районів Запорізької області, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949 р., а також інших норм міжнародного гуманітарного права, умисно вбили людей, захищених в умовах збройного конфлікту.

А саме, 3-х військовослужбовців 82 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, які вибули зі строю внаслідок потрапляння у полон (hors de combat) після отримання поранень та контузій різних ступеней тяжкості”.

Десантники зазначають, що це кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, матеріали справи будуть передані до Міжнародного кримінального суду.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.