Суд закрив справу щодо загибелі учасника нападу на Стерненка: спливли строки

Кримінал, Політика

Суд закрив справу активіста Сергія Стерненка у зв’язку із закінченням строків притягнення до відповідальності, йому пом’якшили обвинувачення.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Стерненка в соцмережах та його адвоката Іллю Воробйова в колонці в УП та в коментарі УП, витяг з ЄРДР.

“26 грудня суд прийняв рішення про закриття справи та не визнав Сергія Стерненка винуватим у скоєнні інкримінованих йому правопорушень”.

Воробйов повідомив УП, що суд закрив справу у зв’язку із закінченням строків давності згідно з пунктом 3 ч. 1 ст. 49 КК України. За його словами, у рішенні суду сказано, що у межах визначених законом строків вину Сергія не було доведено.

Він уточнив, що у межах цих строків суду не було надано доказів. Сергій, як повідомив Воробйов, не визнав свою провину у скоєнні злочину, а строки притягнення спливли. Тому суд закрив справу, не визнаючи при цьому Сергія винним. Він уточнив, що закриті всі епізоди справи.

На питання, чи змінено кваліфікацію злочину (раніше Стерненка обвинувачували в особливо тяжкому злочині), Воробйов відповів: “Оскільки прокурори визначились, що при проведенні судового розгляду кримінального провадження факт вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині Стерненком не знайшов свого підтвердження”.

На уточнююче питання, чи була зміна кваліфікації, він закликав дочекатися публікації рішення суду.

У витягу з ЄРДР йдеться, що 8 грудня прокурор надав змінений обвинувальний акт. У рішенні не уточнюється, як саме звучить нова версія обвинувачення, однак з нього випливає, що нове обвинувачення – м’якіше.

Стерненка обвинувачували в умисному вбивстві, що є особливо тяжким злочином і передбачає строк у 15 років для покарання. Водночас, судячи із судового реєстру, обвинувачення було пом’якшене.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.