Реєстр військовозобов’язаних збільшено на 750 000 записів, – заступниця міністра оборони

Війна, Новини, Політика

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко розповіла, що Міноборони працює над створенням реєстру військовослужбовців та військовозобов’язаних, який функціонуватиме подібно до реєстру “Оберіг”.

Про це міністерка сказала в інтерв’ю DOU, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Фіртку.

У реєстрі вже є дані про 750 000 осіб.

“Ми бачимо таку трипалу структуру, яку хочемо цифровізувати. Перше – це реєстр військовозобов’язаних “Оберіг”. Запланована робота по ньому завершена, ми збільшили реєстр на 750 тисяч записів, верифікували дані до 88%, йде інформаційний обмін із основними реєстрами країни”, – зазначила Черногоренко.

Також у Міноборони планують цифровізувати послуги для ветеранів та дані про військовослужбовців.

“Я вважаю, що реєстр військовослужбовців має бути піднятий дуже швидко. Це буде ще один проєкт на кшталт “Оберегу”.

Тому що це базовий бекенд для абсолютно всіх онлайн-послуг, які можуть бути надані військовослужбовцям”, – розповіла посадовиця.

За словами заступниці міністра оборони, якщо громадянин стає ветераном, частково звільняється або в нього закінчується контракт, то в спеціальному реєстрі можна буде знайти інформацію з деталями про його службу, а також надати всі послуги, на які він може претендувати.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.