Зеленський про Різдво: Тішимося, коли помічаємо у небі першу зорю й не бачимо ракет і “шахедів” (відео)

Новини, Суспільство

Президент Володимир Зеленський у привітанні з нагоди Різдва Христового наголосив, що цього року українці зустрічають це свято в одну дату і разом із Європою та світом.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на президента з нагоди Різдва.

“Сьогодні всі українці – разом. Усі ми зустрічаємо Різдво разом. В одну дату, як одна велика родина, як одна нація, як одна, єдина країна. І сьогодні як ніколи сильною буде наша спільна молитва. Народна молитва. Сьогодні вона об’єднає мільйони голосів – як ніколи багато до цього. І лунатиме сьогодні, без часової різниці у два тижні. І лунатиме разом із Європою та світом”.

Зеленський зазначив, що вже другий рік українці дізналися ще один вимір цього свята – Різдво в часи повномасштабної війни.

“Це Різдво, яке має інший настрій, інший контекст, інший присмак. І не такою, як завжди, є сімейна домашня вечеря. Бо не всі з нас вдома і не всі мають дім. І стало набагато важливіше не які страви на столі, а які люди за столом, і як дорого, коли вони поруч. І як важливо, щоб ті, хто зараз не поруч і боронить Україну, були на зв’язку”, – сказав він.

Президент підкреслив, що сьогодні змінилися наші подарунки, цінності й традиції.

“Як сьогодні важливо не стільки те, як ми прикрашаємо свої оселі, а те, як захищаємо свої домівки й прибираємо з них сміття – вимітаємо ворога зі свого дому. Як тішимося, коли помічаємо у вечірньому небі першу зорю й не бачимо в ньому ворожих ракет і “шахедів”. Як радісно й дзвінко звучать сотні наших колядок і всього три слова: “відбій повітряної тривоги”, – додав Зеленський.

Він записав своє звернення у Києво-Печерській Лаврі, яке назвав тисячолітнім символом української історії, культури, релігії, православ’я, усього східного християнства, а також доказом “сили нашої незламності, стійкості, непростих випробувань та вміння їх долати”.

“Час напередодні Різдва – час найдовших ночей у році. Але вже завтра день починає зростати, світло починає перемагати. Світло стає сильнішим. І крок за кроком, день за днем темрява програє.

І зрештою темрява програє. Зло програє. Сьогодні – це наша спільна мета, спільна наша мрія, і саме за це сьогодні – наша спільна молитва. За нашу свободу. За нашу перемогу. За нашу Україну. За день, коли всі ми зможемо зібратися вдома в мирний рік мирного Різдва. І скажемо одне одному: “Христос народився!”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.