Представники Українського культурного фонду провели семінар для митців в Івано-Франківську

Без рубрики, Новини, Суспільство

Минулого тижня Український культурний фонд оголосив новий сезон грантових заявок для культурних закладів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на голову Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук в програмі “Про головне в деталях”.

Зі слів посадовиці, на Івано-Франківщину приїжджали представники Українського культурного фонду.

“Я з ними мала зустріч. Після цієї зустрічі почула думки представників культурної сфери, які потребують відповідно допомоги й підтримки в написанні грантів, у залученні додаткових коштів у сферу культури. Все це можливо, якщо люди обізнані, знають, як правильно заповнювати заявки, як правильно працювати з програмами.

Тому запросила представників Українського культурного фонду, щоб вони приїхали до територіальних громад, до громадських організацій, до митців та всіх охочих й провели такий семінар.

Семінар проводили на базі ПНУ імені Василя Стефаника. Долучалися і меценати, зокрема Віктор Вінтоняк допомагав у проведені цього семінару”, – каже Світлана Онищук.

Як наголосила посадовиця, протягом двох днів вдалося максимально попрацювати. Багато митців прийшло, близько 200 людей працювали.

“Якщо така кількість прийшла на семінар, то бачимо, як людям потрібні навчання. Тому, що дуже багато змін, нових грантових програм, про які ми не знаємо. Ми подаємося, але не завжди виграємо ці гранти.

Нам треба бути в цьому плані надзвичайно активними. Тому десь моє бачення, що такі семінари проводитимемо ще, продовжуватимемо цю роботу. Я вже звернулася до міжнародних фондів, щоб допомогли нам більше залучити програм, які є в Європейському Союзі”, – підкреслила Онищук.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.