Кількість абортів значно менша: як змінилось ставлення прикарпатців до планування сім’ї та контрацепції

Здоров'я, Новини, Суспільство

Раніше кількість абортів була зашкальною. Доступність контрацептивів та інформованість була вкрай низькою серед населення.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Фіртку.

Як змінилась ситуація сьогодні – журналістка Фіртки поспілкувалася із завідувачкою акушерського відділення Калуського пологового будинку Лесею Григорів.

Зі слів медикині, тепер, у вік інформаційних технологій, кожен може скористатися Інтернетом й отримати потрібну інформацію. Крім того, більше уваги статевому вихованню приділяють в школах.

“Зараз підлітки розуміють, що робити, якщо був не захищений статевий акт й знають, куди звернутися.

Не замикаються, коли є питання невідкладної контрацепції. Варто розуміти, що є час до п’яти днів, щоб попередити небажану вагітність шляхом введення внутрішньоматкової спіралі чи прийняття таблеток екстреної контрацепції.

Підлітки можуть не знати конкретної назви препаратів, але орієнтуються, що таке існує. Важливо не протермінувати відведений час. Можна вживати таблетки, які дозволені з певного віку, використовувати внутрішньоматкової спіралі, гелі, презервативи.

Дуже багато інформації є, дівчина може звернутися до свого дитячого акушер-гінеколога, фахівець про все розкаже та допоможе підібрати оптимальний варіант контрацепції.

Також у школах проводиться просвітницька робота й вона дає свої результати”, – підкреслила Леся Григорів.

Як зазначила фахівчиня, відтак кількість абортів значно зменшилася.

“У сімейних парах є певний період «притирання», розуміння, що вони будуть жити разом й тоді вони усвідомлено “йдуть на дитину”.

Тобто, чоловік та дружина готуються, обстежуються, певний період приймають фолієву кислоту, яка є обов’язковою при плануванні вагітності. Пари йдуть на усвідомлене батьківство.

Раніше цього було менше, а зараз набагато частіше зустрічаю такі пари. І це дуже добре”, – каже Леся Григорів.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.