Блискавично і витончено: у Повітряних силах розповіли, як вдалося знищити три Су-34

Війна, Новини

У Повітряних силах пояснили, що три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 вдалося “підловити” на їхньому ризику ­– ворожі літаки намагались скинути керовані авіабомби на більшу глибину за лінію зіткнення.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ полковника Юрія Ігната в ефірі “Армія TV“.

“Блискавично і витончено. Як любить організовувати командувач (Повітряних сил). Не вперше уже. Так було на Брянському напрямку і на Одещині двічі, коли ворога застали зненацька.

Окупанти вже у своїх пабліках підтверджують, бажають їм (російським пілотам -ред.) “вечного полёта”. Розповідають, що там навіть когось вдалося живим забрати з місця подій.

Ну, власне… Знахабніли, підійшли ближче, намагалися бити керованими авіабомбами на більшу глибину оборони наших військ. Ви знаєте, що КАБи масою 500 кг можуть летіти 20-25 кілометрів в глибину нашої оборони (загалом 70 км). Але коли хочеться і руки чешуться завдати удару, то, відповідно, треба підлетіти ближче. Ризикнули – невдало. Сподіваємося, таких ризиків росіяни будуть робити більше і ми будемо бачити більше збитих російських “Сушок””.

Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив, що опівдні 22 грудня українські захисники знищили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 на Південному напрямку.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов зазначив, що полювання за російськими винищувачами-бомбардувальниками Су-34, які створювали проблеми для Сил оборони на Південному напрямку, велося протягом довгого часу.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.