Відкладають на потім: яка ситуація з народжуваністю на Івано-Франківщині під час війни

Новини, Суспільство

Як свідчить статистика, народжуваність в Україні загалом та на Івано-Франківщині зокрема впала. Дедалі менше жінок наважуються вагітніти під час війни. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Журналістка Фіртки поспілкувалася із завідувачкою акушерського відділення Калуського пологового будинку Лесею Григорів.

“Ситуація з народжуваністю сумна. Якщо брати 2014-2016 рр., то у нас пологовий будинок приймав 1400-1500 родів. То в передвоєнні роки відбулося зменшення до рівня 1100 пологів, а спочатку повномасштабної війни кількість пологів зменшилася на 30%.

Згідно з офіційною статистикою, 6,5 мільйонів людей виїхали з України. Зрозуміло, це не лише жінки похилого віку й дітки. В основному виїхали молоді жінки. Це впливає на демографію в Україні, бо багато жінок народжує за кордоном.

Також багато жінок мають чоловіків, які нараз воюють, і вони бояться народжувати, бо хвилюються, що дитину доведеться виховувати самій”, – зазначає Леся Григорів.

Як зазначила фахівчиня, не завжди є підтримка родини. Крім того, через війну часто жінки можуть бути самі, тому нерідко вагітність перебігає в стресових умовах, адже живемо у невідомості та страху.

“Це дуже відображається на здоров’ї жінки. Багато хто відкладає вагітність на потім”, – каже медикиня.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.