У МОУ пояснили слова Умєрова про мобілізацію за кордоном: це запрошення до ЗСУ, санкцій немає

Війна, Новини, Політика

У Міністерстві оборони уточнили, що міністр Рустем Умєров закликає всіх українців долучатися до Збройних сил, але питання про механізм покарання або юридичного тиску на чоловіків за межами України зараз не стоїть.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на начальника управління преси та інформації МОУ Іларіона Павлюка у коментарі “Інтерфакс-Україна“.

“Міністр закликає приєднуватися до Збройних сил усіх громадян України, де б вони не перебували. Від того, що ви не отримали повістку, не зникла загроза Україні.

Чи стосується це тих українців, які перебувають за кордоном? Безумовно. Захищати країну під час війни – конституційний обов’язок усіх громадян. Якщо питання про механізм покарання чи юридичного тиску на тих, хто за межами України, то зараз на порядку денному цього немає”.

За словами Палюка, в опублікованому інтерв’ю Умєрова “були зміщені акценти”, а йшлося про необхідність донести до українців за кордоном, як важливо їм приєднатися до армії.

У Міноборони заявили, що завдань, які стосуються рекрутингу, поліпшення механізму мобілізації, поліпшення системи підготовки тощо – більш ніж достатньо.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.