Е-реєстр військовозобов’язаних дозволить бачити, де люди працюють і платять податки – Сухопутні війська

Війна, Новини, Суспільство

Запуск електронного реєстру військовозобов’язаних дозволить синхронізувати дані з держреєстрів і відстежувати, де людина працює і сплачує податки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням наначальника служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в інтерв’ю “РБК-Україна“.

Зараз працює електронний реєстр військовозобов’язаних “Оберіг”. Але на даний момент він ще не синхронізований з іншими державними реєстрами. Коли відповідний законопроект буде прийнято, то в більшості випадків потреба в заходах оповіщення просто відпаде, тому що будуть синхронізовані різні існуючі бази даних. І ми будемо бачити, наприклад, що громадянин був зареєстрований в Києві, але зараз він працює у Львові, тому що податок з його зарплати – ПДФО – сплачується у Личаківський район міста Львова.

Відповідно, тоді буде просто звернення до власника його підприємства, будь-якої форми власності, про те, що даному громадянину необхідно з’явитися у Личаківський ТЦК міста Львова. І керівник підприємства буде зобов’язаний особисто доставити даного військовозобов’язаного до ТЦК та СП”.

Також, за словами Фітьо, коли запрацює синхронізація даних із державними реєстрами, то “усі питання з відвідуванням спортклубів, ресторанів, здійсненням оповіщення на блокпостах відразу, автоматично відпадуть”.

“(Запуск реєстру військовозобов’язаних – ред.) спростить проведення мобілізації ресурсів – як людських, так і транспортних, і багато іншого. Ми зараз дуже велику кількість людських ресурсів витрачаємо саме на здійснення заходів оповіщення. І російська пропаганда теж на цій темі зробила дуже велику шкоду. В певної категорії чоловіків є якийсь страх до відвідування ТЦК та СП. Вони думають, що перша повістка – це відразу відправка на фронт. Це так вклала російська пропаганда, провівши дуже велику роботу”, – сказав він.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.