Спорткомплекс «Електрон» має працювати для мешканців громади, — Микола Вітенко (фото)

Новини, Суспільство

Міська влада ставить собі за пріоритет збереження спортивно оздоровчого комплексу «Електрон» – він має працювати для мешканців громади.

Таку думку на своїй сторінці у Фейсбук висловив заступник міського голови Івано-Франківська Микола Вітенко, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Ратушу.

“Це ключова вимога. І у рішенні чітко визначене цільове призначення. Ще у 2014 році міська рада прийняла рішення про затвердження детального плану території, згідно з яким дана земельна ділянка повинна використовуватися тільки під фізкультурно оздоровчий комплекс. В пункті 6 проекту рішення Івано-Франківської міської ради чітко прописано, що покупець зобов’язаний використовувати даний об’єкт приватизації під фізкультурно оздоровчий комплекс”.

Крім того, Вітенко підкреслює, що міська рада зробила поділ земельної ділянки та залишила під обслуговування комплексу 0,2 га – це територія під самим спорткомплексом і кілька метрів по периметру для обслуговування.

“І ще зауважу, що основне завдання міської влади було і є збереження спортивно оздоровчого комплексу. І це нам вдалося. Комплекс перебуває в оренді з 2019 року. Орендар за цей час сплатив до місцевого бюджету понад 2 мільйони гривень орендної плати. Він уже виконав роботи по реконструкції даного комплексу на ще 2 мільйони гривень. І місто отримає до бюджету від реалізації цього комплексу ще 5 мільйонів 342 тисяч гривень. В міста немає коштів для облаштування там басейну, який місту потрібен. Тому й пропонується до розгляду питання приватизації”.

Івано-Франківська міська рада планує включити нежитлову будівлю фізкультурно-оздоровчого комплексу загальною площею 1212,7 кв.м, розташовану за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Степана Бандери, 12А, в перелік об’єктів, які підлягають приватизації.

Депутати планують затвердити експертний висновок про оцінку вартості нежитлової будівлі фізкультурно-оздоровчого комплексу загальною площею 1212,7 кв.м, розташованої на вул. Степана Бандери, 12А в м. Івано-Франківську, складений ТОВ «ЕКА-Захід».

Приватизувати об’єкт планують шляхом викупу товариством з обмеженою відповідальністю «Центр спортивного розвитку та реабілітації» за ціною визначеною суб’єктом оціночної діяльності ТОВ «ЕКА-Захід».

За даними Youcontrol, ТОВ «Центр спортивного розвитку та реабілітації» зареєстроване у 2020 році. Засновниками вказані житель Івано-Франківська Харебава Давид Джамбулович та житель с.Красна Надвірнянського району Стримбіцький Василь Васильович.

У березні 2021 року спортивний комплекс передали в оренду на 34 роки з умовою відновлення його діяльності.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.