Умови для озимих у першій декаді грудня на Івано-Франківщині були сприятливі

Новини, Суспільство

В першій декаді грудня на Івано-Франківщині переважала холодна, часом дуже холодна погода з великою кількістю опадів змішаного характеру. Протягом цього періоду зберігався сніговий покрив, за даними снігозйомки висота снігу на полях на кінець декади становила 6-18 см.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Івано-Франківський обласний центр гідрометеорології.

Озимі культури та багаторічні трави знаходились у стані зимового спокою, умови для перезимівлі були сприятливими. Ґрунт промерз на глибину 3-4 см.

Мінімальна температура на глибині вузла кущіння (3см) нижче 1-2°С морозу не опускалась, що значно вище критичної температури вимерзання озимих зернових.

За розрахунками агрометеорологів критична температура вимерзання добре розвинених посівів озимої пшениці (2-6 пагонів) становила 14,5-15,0°С морозу, для недорозвинених (3-й листок, сходи і початок кущіння) та надмірно розкущених (більше 6 пагонів) на 2,5°С вище розрахованої.

Нагадаємо, в цілому в Україні половина посівів озимих зернових увійшли в зиму в доброму та відмінному стані.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.