На Прикарпатті за порубку лісу повідомлено про підозру начальнику та інспектору відділення Карпатського НПП

Кримінал, Суспільство
Чиновники заготовляли лісодеревину під виглядом дров та реалізовували її за грошову винагороду.
За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури начальнику та інспектору одного із природоохоронних науково-дослідних відділень Карпатського національного природного парку повідомлено про підозру у незаконній порубці лісу та зловживанні службовим становищем (ч. 4 ст. 246, ч.2 ст. 364 КК України, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.
За даними слідства, підозрювані здійснили незаконну порубку дерев на території природно-заповідного фонду на понад 426 тис. грн.
У грудні 2022 року спільники без дозвільних документів здійснили порубку дерев породи «бук», які в перевозили для продажу.
Під час перевезення деревини їх викрили правоохоронці.
Щоб приховати протиправну діяльність посадовець пред’явив працівникам поліції недостовірну товарно-транспортну накладну. Через кілька днів він скерував директору Карпатського НПП рапорт про виявлення лісопорушення, достовірно знаючи, що вказані дерева зрубані за його вказівкою.
Наразі підозрюваних відсторонено від займаних посад. Слідчі встановлюють також інших осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.
Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.