Зеленський: Говорив з Орбаном максимально відверто

Війна, Новини, Політика

Президент України Володимир Зеленський заявив, що говорив “максимально відверто” з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном під час церемонії інавгурації новообраного президента Аргентини.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на відеозвернення Зеленського.

“На полях інавгурації говорив з прем’єр-міністром Угорщини Орбаном максимально відверто. І зрозуміло, що про наші європейські справи”.

Після обрання Володимира Зеленського на посаду президента у 2019 році обидва лідери зустрічалися лише коротко. Президент України пропонував главі угорського уряду повноцінну зустріч, однак вона так і не відбулася, хоча Київ розглядав потенційну зустріч як можливість відкрити нову сторінку у відносинах двох держав.

Після початку російського вторгнення  і без того напружені відносини між Києвом та Будапештом погіршились. Орбан неодноразово заявляв, що не вірить у перемогу України.

У лютому цього року Зеленський та Орбана коротко поспілкувалися в рамках саміту лідерів ЄС в Брюсселі, президент України запросив угорського лідера відвідати Київ, але безрезультатно – хоча більшість лідерів ЄС відвідали Україну хоча б раз або й декілька разів, щоб висловити свою підтримку.

Нинішня зустріч відбулась на тлі намірів Орбана не підтримати рішення саміту ЄС 14-15 грудня в Брюсселі щодо початку переговорів про вступ України до Євросоюзу і подальшої фінансової та військової підтримки Києва.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.