Приблизно 850 прикарпатців за добу звернулися до лікарів через падіння на ожеледиці

Новини, Суспільство

За останні десять днів травматизація внаслідок ожеледиці на Прикарпатті збільшилася в десять разів. Приблизно 850 звернень за добу від мешканців області до лікарів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Андрія Голинського, лікаря ортопеда-травматолога та експерта ДОЗ ОВА Івано-Франківської області.

“Звичайно, кількість травм збільшується через ожеледицю. Найчастіше це ізольовані травми верхньої кінцівки: ділянки ліктьового, плечевого та гомілково-ступневого суглобів.

Всі травми можна розділити на декілька характерів, тобто якраз зимою внаслідок падіння більшість травм пов’язані із забоями кінцівок, це приблизно 70%. Інші 30% – переломи”, – каже лікар.

Нагадаємо, що раніше завідувач травмпункту Івано-Франківської центральної міської лікарні №1 Ігор Непорадний розповідає, що лише впродовж п’ятого грудня до медзакладу звернулися 36 містян, 19 з яких через ожеледицю.

“Я прийняв 19 потерпілих, 12 з яких знаємо, що впали у місті, ще троє – у селах Івано-Франківської громади. Як правило, вони падають на руки.

Хто дуже впертий – ковзається-ковзається і підвертає ногу”, – розповідає завідувач травмпункту.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.