Аби не втратити своє майно: іванофранківцям дали поради, як подбати про безпеку житла під час свят

Новини, Суспільство

Працівники поліції охорони проінформували мешканців Івано-Франківська щодо захисту своїх домівок в період різдвяних свят.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Управління поліції охорони в Івано-Франківській області.

У дописі зазначають, що чимало франківчан у період різдвяних свят залишать свої домівки без нагляду, тому відсутність господарів може сприяти крадіям у злочинних намірах.

Для того, щоб не втратити своє майно, поліцейські охорони Прикарпаття розповіли жителям Івано-Франківська, як подбати про захист свого помешкання.

“Сигналізацією поліції охорони, обладнують не лише квартири, але й будинки, гаражі, господарські приміщення та інші категорії об’єктів різних форм власності. Наші фахівці встановлюють системи охорони за добу.

У приватних будинках монтаж систем охорони триватиме дещо довше, адже тут потрібно встановити різноманітні системи доступу, а за бажанням і відеокамери”, – розповів старший лейтенант поліції охорони Микола Накладюк.

Як уточнили, оселі охороняються багаторівневими системами захисту, які передбачають як охорону по периметру помешкання, так і вікон, дверей та внутрішніх приміщень. Для власників домашніх тварин передбачені окремі сповіщувачі.

“Є ще й додаткові послуги, наприклад, тривожна кнопка. Це спеціальний брелок, за допомогою якого можна викликати наряд поліції”, – додав Микола Накладюк.


Поліціянти наголошують, аби запобігти неприємностям, краще заздалегідь подбати про безпеку своїх домівок. Тому потрібно засвоїти декілька простих та важливих правил:
  • якщо вас не буде вдома декілька днів або тижнів, домовтеся із сусідами, аби вони наглядали за вашою квартирою і регулярно виймали кореспонденцію з поштової скриньки;
  • обов’язково встановлюйте решітки, якщо живете на нижніх поверхах;
  • щоб бути спокійними та не турбуватися про можливість проникнення до вашої оселі – встановлюйте системи сигналізації.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.