WP про контрнаступ: Усе пішло не за планом, Залужний мусив змінити тактику

Новини, Політика, Суспільство

“The Washington Post” написав розлогий матеріал про контрнаступ, згідно з яким він приніс невеликі досягнення Україні, бо на початку усе пішло не за планом і головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному довелося змінювати тактику попри рекомендації американців. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на американське видання “The Washington Post” (WP) з посиланням на співрозмовників у владних колах США та в українській армії.

WP опублікував матеріал про контрнаступ у двох частинах, що ґрунтується на інтерв’ю з понад 30 українськими та американськими високопосадовцями, а також з більш ніж двома десятками офіцерів і солдатів на передовій. Деякі офіцери та солдати розповіли про військові операції на умовах анонімності.

За даними видання, 47-ма окрема механізована бригада 7 червня мала почати контрнаступальні дії, аби за перші 24 години просунутися майже на 9 миль до села Роботине, аби в подальшому звільнити Мелітополь і перерізати російські шляхи постачання.

Однак “усе пішло не за планом”, констатує WP.

Щільність мінних полів та обстрілів перевищила всі очкування, втрати людей і техніки були надто великі, багато бійців “вперше переживали шок від бою” і відходили на перегрупування, аби знову вступати в кривавий бій. “Це був пекельний вогонь”, – сказав Олег Сенцов, командир взводу 47-ї бригади.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.