ISW пояснив, для чого російська влада бреше про “активну оборону” Авдіївки

Війна, Новини, Політика

На думку фахівців Інституту вивчення війни (ISW), керівництво Росії говорить про “активну оборону” Авдіївки, щоб приховати “відсутність будь-якого значного російського прогресу навколо Авдіївки” і пояснити нездатність окупантів “трансформувати тактичні досягнення в оперативно значущі успіхи”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ISW

Аналітики зазначають, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу продовжує неправдиво характеризувати російські наступальні дії в Україні як частину “активної оборони”, намагаючись зменшити очікування щодо здатності російських військових досягти оперативно важливих цілей.

Шойгу заявив 1 грудня під час селекторної наради з російським військовим керівництвом, що російські війська ведуть “активну оборону” в Україні і захоплюють більш вигідні позиції на кожному оперативному напрямку.

За даними експертів, російський міністр відзначив ті бригади, які, ймовірно, діють в районах, де російські війська проводять наступальні операції на сході України, а не обороняються від українських контрнаступальних операцій в Запорізькій області.

Шойгу і Путін раніше називали російські наступальні операції із захоплення Авдіївки “активною обороною” після того, як перший російський механізований наступ не зміг досягти значних тактичних успіхів на початку жовтня 2023 р.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.