Романтичне знайомство з іноземцем коштувало мешканці Прикарпаття 607 тисяч

Кримінал, Новини, Суспільство
У таку аферу потрапила жителька Галицької тергромади.
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на прусслужбу поліції Івано-Франківської області.
Останнім часом з’являється все більше інтернет-шахраїв, які грають на людських почуттях та емоціях, а їхні жертви розплачуються своїми грошима.
Жінка розповіла правоохоронцям, що познайомилась в соціальній мережі з чоловіком, який проживає у Лондоні. Майже місяць аферист переписувався із заявницею, а опісля начебто надіслав жінці посилку із речами, дорогоцінними подарунками та грошовими коштами.
Пізніше з іноземного номера телефону до жінки зателефонував невідомий чоловік, який представився агентом кур’єрської компанії та повідомив, що потрібно оплатити штраф за митний контроль за посилку.
Потерпіла жінка здійснила кілька платежів на суму майже 607 тисяч гривень. Однак надіслану посилку заявниця так і не отримала.
Поліцейські рекомендують, як не стати жертвою злочину:
– не довіряйте заманливим пропозиціям знайомого з мережі;
– не вступайте в довірливу розмову, листування з невідомими особами в мережі;
– не довіряйте віртуальному залицяльнику який повідомляє, що купив вам подарунок, або ж дорогоцінні речі відправив в Україну. Однак, не може оплатити мито, аферист, як правило, пропонує заплатити за посилку;
– ігноруйте запити на листування від незнайомців та у жодному разі не перераховуйте гроші.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.