Перейшов на бік ворога: в Івано-Франківську суд виніс вирок бойовику, який воював проти України

Новини, Суспільство

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Луганської області, який вчинив державну зраду, перейшовши на бік ворога.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галичину.

Громадян України, будучи прихильником збройної агресії російської федерації проти України та терористичної організації «днр», 8 серпня 2022 року добровільно прибув до пункту збору мобілізованих «днр», чим надав добровільну згоду на проходження так званої «військової служби» у підрозділах незаконного збройного формування терористичної організації «днр», створеного, підпорядкованого, керованого та фінансованого державою – агресором – російською федерацією.

«У період з 23.10.2022 до 02.01.2023, з метою виконання загального плану захоплення території України у складі зс рф, з закріпленою зброєю (Ак 74 калібру 5,45 мм) та боєприпасами до неї, керуючись статутами зс рф та «нм днр», виконував обов’язки «кулеметника» в різних видах бою та формах його забезпечення, а саме брав участь в стрілецьких боях, а також сприяв евакуації підрозділів рф та приймав участь у оборонних та наступальних діях після обстрілів українських позицій ракетами та артилерією, які відходили після бойових зіткнень з ЗС України. 2 січня 2023 року взятий в полон військовослужбовцями Збройних Сил України в населеному пункті Водяне Мар’їнського району Донецької області», – йдеться у вироку суду.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень визнав повністю та беззастережно, підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини.

Суду пояснив, що з початку повномаштабного вторгення був призваний в армію «днр», спочатку був на посаді водія, потім був переведений на посаду кулеметника, за що отримував заробітну плату в рублях. До вчиненого обвинувачений ставиться критично, щиро кається, та просить суд його суворо не карати. Він зрозумів хибність своїх дій.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.111, ч.7 ст.111-1 КК України, та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п’ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.