На Калущині французька кінокомпанія знімала сцену для фільму про українських біженців (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

У Калуській громаді французька кінокомпанія «Primitif Studios» знімала одну із сцен фільму про українських біженців. Історії українців, яким довелося покинути свій дім через війну, вразили французьких режисерів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Розповів очільник Калуської громади Андрій Найда:

Наша громада стала місцем для зйомки однієї зі сцен фільму про наслідки війни в Україні. На сьогодні неабияк важлива правда! Правда нашого народу в тому, що для того, щоб вільно жити у своїй незалежній державі ми змушені платити високу болючу ціну. Зруйновані долі, втрата найрідніших, розгромлені російським ворогом міста і села. Про злочинні дії росії проти українців повинні знати люди у кожному куточку землі.

Ми надзвичайно цінуємо підтримку всього цивілізованого світу. Історії українців, яким довелося покинути свій дім через війну, вразили режисерів французької кінокомпанії «Primitif Studios». Одну зі сцен фільму, який вони створюють, саме зараз знімають у Калуській громаді.

Раніше студія випустила короткометражний фільм «Доля», який презентували в українському павільйоні Каннського кінофестивалю-2022. Зараз триває робота над повнометражним фільмом на цю тематику. Для зйомок проїхали усю Європу: Німеччину, Австрію, Угорщину, Румунію і Україну.

Обираючи локації для знімання фільму, режисер Слоні Соу потрапив на калуську Алею Героїв. Його надзвичайно зворушило те, як у нашій громаді вшановують полеглих Воїнів.

Для зйомок фільму долучили і людей, які самі змушені були тікати від війни. Аліса Головко і її 9-річна донька Кіра під час війни переїхали з Донецька у Францію, у маленьке містечко Сомюр. Тут і познайомилися з режисером фільму.

п. Аліса зазначає, що для неї неабияк важливо показати світові, що насправді відбувається в Україні.

Роботі творчої групи посприяли працівники управління економічного розвитку міста, зокрема його начальник Юрій Соколовський, управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради та КП «Ритуальна служба».

Фільм планують виготовити навесні наступного року. Сподіваються, що цей він стане відомим і буде представлений на кінофестивалях із тим, щоб наголосити, наскільки важким є український шлях до своїх джерел через варварську війну.

Щиро віримо в це і ми!

Величезна подяка французькій кінокомпанії «Primitif Studios» за те, що прагнуть показати усьому світові долю волелюбної української нації.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.