Рейтинг довіри до Зеленського вдвічі менший, ніж у Залужного та в півтора рази поступається показникам Буданова – The Economist (відео)

Відео-новини, Новини, Політика

“The Economist” пише, що паралельно з похмурою реальністю окопної війни стає дедалі більш напруженим “політичне поле битви” у Києві, президент Володимир Зеленський вбачає конкурента в головнокомандувачі ЗСУ Валерії Залужному, а політична гризня шкодить Україні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на видання The Economist” у статті “Росія готова скористатися політичними розколами в Україні”.

“Коли Росія почала своє вторгнення в лютому 2022 року, конкурентна політика впала в сплячку. Вона повернулася, коли екзистенційна загроза для України зменшилася наприкінці того ж року”, – йдеться в матеріалі.

Видання наводить слова народного депутата фракції “Голос” Ярослава Железняка, який каже, що все ще існує “широка згода” щодо фундаментальних питань національної безпеки.

@gudzinskiy_life #The_Ekonomist #Британія #сша #зеленський #залужний #буданов #зсу #опитування #рейтин #zelenskiy #zaluznyi #budanov #london #київ ♬ ANGETENARAK – RKM

Про цьому, як зазначається один із відомих депутатів президентській партії “Слуга народу” каже, що штовханина вже зробила Україну “нестабільною”, помилки робляться “з усіх боків”. А спроби президента “централізувати процес прийняття рішень” і “придушити інакомислення” мають протилежний ефект.

За даними британського видання, тріщини з’явилися не лише на політичних лініях, але й між військовим і політичним керівництвом.

“Відносини між президентом Володимиром Зеленським та його головнокомандувачем Валерієм Залужним вважаються жахливими”, – пише “The Economist”.

“The Economist” зазначає, що “Залужний не декларував жодних політичних амбіцій”, втім, це не означає, що він не становить жодної загрози для Зеленського, який ще у 2019 році був коміком та знає, як швидко українське суспільство може створювати та ламати своїх лідерів.

“Внутрішні опитування, з якими ознайомився “The Economist”, свідчать про те, що президент, якого колись хвалили за його роль у захисті країни, був заплямований корупційними скандалами в його уряді та занепокоєнням щодо напрямку руху країни.

Дані, отримані в середині листопада, показують, що довіра до президента впала до +32%, що менше половини, ніж до генерала Залужного (+70%). Керівник розвідки Кирило Буданов також має кращі рейтинги, ніж президент (+45%).

Зазначимо, голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заперечив існування напруженості між керівництвом держави та вищим військовим командуванням, назвавши інформацію про це “чутками”, які  поширюють “російські канали”.

Нагадаємо, депутатка Мар’яна Безугла, яка також входить до складу комітету Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки, у своєму дописі у Facebook заявила, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний буцімто “не надав плану на наступний рік”, тому військове керівництво України “має піти”.

Коментуючи заяву депутатки, речниця парламентської фракції “слуг” Юлія Палійчук сказала, що Безугла “сама” відповідає за свої слова.

Своєю чергою голова фракції “слуг” у Верховній раді України Давид Арахамія заявив, що Генштаб ЗСУ повинен надати комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки “план війни”.

Як відомо, у листопаді в інтерв’ю таблоїду The Sun Володимир Зеленський звинуватив військове керівництво України у втручанні у політику, що за словами президента ”ставить під загрозу національну єдність”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.