Словацькі перевізники заявили, що знову блокуватимуть пункт пропуску з Україною

Новини, Політика, Суспільство
У Спілці словацьких автоперевізників (UNAS) сказали, що заблокують прикордонний пункт пропуску з Україною «Вишнє Німецьке —Ужгород», якщо у пошуках рішення щодо українських перевізників «не буде зрушень».
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Громадське.

Словацькі перевізники заявили, що через блокаду на польсько-українському кордоні українські перевізники стали в’їжджати до Польщі через Словаччину. Унаслідок цього на польсько-словацькому кордоні створюються черги. Крім того, українські перевізники не повинні дотримуватись правил і норм, як перевізники з інших країн Європейського Союзу.

«Ситуація вийшла з-під контролю», — кажуть у профспілці та закликають скликати нараду для обговорення подальших кроків. Інакше — з 1 грудня перевізники розпочнуть блокаду пункту пропуску «Вишнє Німецьке — Ужгород» на кордоні з Україною.

Тим часом в Асоціації автомобільних перевізників Словаччини ČESMAD Slovakia заявили, що не підтримають блокаду, яку організовує UNAS. Там зазначили, що «не розуміють логіки» блокувати одні пункти пропуску в бік України, якщо інші — в бік Європейського Союзу — залишаються відкритими. На думку асоціації, потрібні дії на рівні всього ЄС.

В організації додали, що представники транспортних компаній Словаччини направили спільний запит до Єврокомісії та міністрів національних урядів, а сама ČESMAD Slovakia звернулася до депутатів Європарламенту.

«Ці перелічені кроки є більш ефективним рішенням, ніж символічні удари по кордону Словаччини з Україною», — стверджує президент ČESMAD Slovakia.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.