У Челябінську горів завод, що виробляє двигуни для військової техніки

Війна, Новини, Політика

На Челябінському тракторному заводі, який перебуває під санкціями України і США як виробник двигунів для військової техніки, сталася пожежа.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на російські телеграм-канали, МНС РФThe Moscow Times

Як повідомляє Baza, за словами очевидців, перед пожежею було чути звук вибуху, а над територією заводу піднялася хмара з вогню.

За попередніми даними, пожежа сталася на території трансформаторної станції.

За даними Mash, на заводі вибухнув трансформатор – через це в місті можуть з’явитися перебої в мережі. На місце приїхали рятувальники. Інформації про постраждалих немає.

У деяких житлових будинках біля заводу повністю зникло світло.

“Жителям інших багатоповерхівок пощастило трохи більше – вони поринули в темряву лише на 15 хвилин, після чого світло знову з’явилося. На місце приїхали щонайменше вісім машин спецтехніки”, – йдеться в повідомленні.

У МНС Росії повідомили, що ліквідували відкрите горіння на Челябінському тракторному заводі.

“Горів масляний трансформатор на площі 40 квадратних метрів”, – заявили в МНС.

Як зазначає The Moscow Times, Челябінський тракторний завод є основним постачальником для підприємств концерну “Уралвагонзавод”: двигунами ЧТЗ різної потужності оснащують танки Т-72, Т-90 “Прорив”, БМПТ “Термінатор”, артилерійські самохідні установки “Акація”, “Мста-С”, “Коаліція-СВ”.

У 2023 році завод потрапив під американські та українські санкції як “підприємство, що спеціалізується на виробництві дизельних двигунів для військової техніки для потреб Збройних сил Російської Федерації”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.