Британський уряд попередили, що тисячі біженців з України можуть втратити дах над головою

Війна, Новини, Політика

Дослідження Британського Червоного Хреста виявило, що біженці з України у Великій Британії мають підвищений ризик залишитись без даху над головою і тисячі їхніх сімей можуть виселити вже взимку.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Guardi, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Дослідження виявило, що до кінця 2023/2024 фінансового року (тобто 31 березня 2024-го) 6220 сімей українських біженців подадуть заявки на отримання допомоги у зв’язку з бездомністю. Це на 13% більше, ніж у 2022/2023 фінансовому році.

Майже 5000 цих сімей, за прогнозами Британського Червоного Хреста, опиняться в ситуації “базової форми бездомності”, тобто будуть змушені спати на вулиці, тимчасово жити у знайомих або переселятись у гуртожитки.

Згідно з даними дослідників, сім’ї біженців з України мають вчетверо більший ризик стати бездомними, ніж інші сім’ї у Великій Британії. Для порівняння, у 2022/2023 фінансовому році 298 430 британських сімей подали заявки на отримання допомоги у зв’язку з бездомністю.

У звіті вказується, що такий підвищений ризик для українців пов’язаний з ризиком розриву стосунків із господарями, мовним бар’єром і труднощами в орієнтації на ринку житла.

На сьогодні до Британії прибули понад 192 тисячі біженців з України. Вони прибувають за двома основними державними програмами: Homes for Ukraine, в межах якої біженців приймають британські сім’ї, та Ukraine Family Scheme, яка дозволяє українцям приїхати до родичів, що оселилися в Британії.

У жовтні Рахункова палата британського уряду підрахувала, що майже 5000 сімей українців, які приїхали до Великої Британії в межах урядової програми Homes for Ukraine, є бездомними або перебувають під загрозою втрати даху над головою.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.