Є ризик Третьої світової війни, Росія готується – Зеленський

Війна, Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський попереджає, що війна в Україні може перерости у Третю світову війну, адже Росія розпалює конфлікти по всьому світу і буде тиснути, доки США та Китай не змусять її зупинитися.  

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Володимира Зеленського в інтерв’ю таблоїду “The Sun

Війна, розв’язана Росією в Україні, може перерости у Третю світову війну, попередив Зеленський.

Він заявив, що кривава бійня в Ізраїлі була “дуже великим бажанням” Росії, що РФ допомагала тренувати бойовиків ХАМАС. Зеленський наголосив, що Росія й Іран є партнерами.

Український президент вважає, що Володимир Путін свідомо “розпалює пожежі” по всьому світу, які ризикують вийти з-під контролю, якщо його не зупинити.

“Китай може тиснути на Росію більше. Я не бачу, щоб Китай був зацікавлений у Близькому Сході, як Росія й Іран. Я не думаю, що Китай зацікавлений у тому, щоб допомагати Росії окупувати Україну.

Все не просто… Україна сьогодні перебуває в центрі цих глобальних ризиків Третьої світової війни. І я дійсно думаю, що Росія буде тиснути доти, доки Сполучені Штати і Китай разом не скажуть їм дуже, дуже серйозно, щоб вони забиралися геть із території…

Росія зараз не відчуває, що весь світ проти неї. Ми справді думаємо, що вони готуються зараз на Балканах, вони роблять нові кроки. І ми думаємо, що вони намагаються підготувати або навіть навчити деяких людей. І я думаю, вони не закінчать.

Ідея полягає в тому, щоб почати один конфлікт, розпалити нові пожежі… Я думаю, ідея (Росії) полягає в дестабілізації завдяки новим осередкам вогню”, – Зеленський.

 Зеленський констатував, що Київ стикається з багатьма проблемами зараз, серед яких і проблеми з підтримкою в Конгресі США. Він зазначив, що ситуація на Близькому Сході не допомагає Україні.

Зеленський визнав, що без західної допомоги Україна не зможе перемогти, бо власних військових і фінансових ресурсів буде недостатньо, щоб захистити себе.

Проте український лідер переконаний, що якщо Росія переможе Україну, то наступними будуть країни НАТО.

“Ми втрачаємо наших людей, а не європейців, американців. Я, звичайно, не бажаю вам втрачати своїх солдатів…

Якщо вони вб’ють нас, якщо вони знищать нас, вони дуже швидко окупують країни НАТО, і після цього ви будете виводити своїх солдатів. Якщо ви не перекинете своїх солдатів воювати за НАТО проти Росії, то НАТО не буде”, – Зеленський.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.