Тенденції кардинально відрізняються з попередніми роками: епідеміологічна ситуація в Івано-Франківській громаді

Здоров'я, Новини, Суспільство

Директорка КНП «Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги» розповіла про стан справ, пов’язаний з епідеміологічною ситуацією в громаді.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Ольгу Савчук під час брифінгу 20 листопада.

Так, за словами посадовиці, епідеміологічні тенденції 2023-2024 років, порівнюючи з аналогічним сезоном за 2022-2023 рік, кардинально відрізняються.

Це зумовлено тим, що частка захворюваності на ГРВІ дітей до 17 років серед загальної кількості всіх зафіксованих випадків складає 50%.

“Зазвичай цифра розміщується близько 30-35%, тобто ті віруси, які циркулюють цьогоріч, більше вражають дитяче населення.

Якщо до прикладу, ми фіксуємо близько 1 300 – 1 400 звернень в нашому центрі щодо грипу та ГРВІ, то 50% – це дитяче населення, яке становить  в загальному 35 000, а це досить високий показник”, – розповідає Савчук.

Директорка додає, наступна епідеміологічна тенденція — це частка госпіталізованих дітей з важким перебігом: грипу, ГРВІ та коронавірусної інфекції.

“Вона також складає 50%, станом на сьогодні (20 листопада – ред.) ми звіряли ці цифри з “ЦГЗ” на державному рівні й вони абсолютно корелюють із всеукраїнськими.

Зазвичай, цей відсоток буває й більший, тому що діти до 1 року, які мають ГРВІ, ГРЗ або коронавірусну інфекцію, зобов’язані 100% бути госпіталізованими, незалежно від важкості стану.

Питання щодо госпіталізації дітей, старших року, вирішує той педіатр, який оглядав першим та з яким укладено декларацію”, – зазначає Олька Савчук.

Наступний показник — частка захворюваності на коронавірусну хворобу дітей до 17 років.

“Він складає в даному епідсезоні – 10%, а це дуже хороший показник.

Це свідчить про те, що до коронавірусу підтипу Омікрону, який циркулює в нашій громаді – діти несприятливі”, – наголосила директорка КНП «Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги».

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.