«Не за бюджетні, а за кошти, зароблені підприємством»: франківські медики про закупівлю меблів за нібито завищеною вартістю

Без рубрики

Закупівля КНП «Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги» медичного обладнання проведена із дотриманням умов Закону України «Про публічні закупівлі», на користь чого свідчить і відсутність скарг та відсутність обґрунтованих вимог у процесі проведення закупівлі.

Про це повідомили на сторінці медичного закладу, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

У закладі зазначили, що закупівля проводилася не за кошти місцевого бюджету, а за зароблені підприємством кошти, отримані від господарської діяльності та за надані медичні послуги в межах Програми медичних гарантій.

Задля реалізації статутних завдань — медичної діяльності за поданнями, вимогами та службовими записками працівників відповідних напрямків роботи всіх шести поліклінік та для забезпечення відповідності вимогам табелів оснащення відповідно нормативних документів МОЗ, на виконання вимог НСЗУ, вимог інфекційного контролю, вимог законодавства про охорону праці та рекомендацій попередньої акредитаційної комісії ДОЗ ОДА.

“Закупівлю проводила не «мерія», а підприємство, яке має на це права та повноваження в установленому порядку”, – йдеться в повідомленні.

До слова, закупівля містить 1 071 позицію сертифікованих відповідно Постанови КМУ #753 медичних меблів різного функціонального призначення (120 кушеток медичних, 50 маніпуляційних столів, 100 асистентських столів, 30 інструментальних столів, 100 різноманітних медичних шаф, 6 медичних тумб і т. д. – обладнання для операційних кімнат, маніпуляційних кімнат, денних стаціонарів, кабінетів щеплень, кабінетів вузьких спеціалістів) для забезпечення 6 (шести) поліклінік міста відповідно до поданих працівниками потреб.

“Вартість закупівлі встановлювалася групою роботи з вихідних даних, за основу взято ціни, які є середніми по аналогічних закупівлях на даний період часу та середніми серед представників-постачальників медичних меблів на ринку за той же період, враховуючи адресну доставку до поліклінік міста та професійне їх складання і встановлення спеціалістами.

Виробник, вказаний у статті, у закупівлі участі не бере, про що свідчить сайт закупівель. У зв’язку із цим розрахунок у статті завищених ціноутворень не є обгрунтованим, адже виробник апріорі не є учасником закупівельного процесу.

Виробник має право не брати участь у закупівлях. Постачальник має право провадити ціноутворення відповідно до умов чинного законодавства.

Зазначення в умовах закупівлі виключно цін виробника (актуальність датування яких у статті не вказана) призводить до дискримінації інших учасників закупівельного процесу, і, відповідно, є порушенням Закону України «Про публічні закупівлі»”, – пишуть медики.
Учасник закупівлі Товариство з обмеженою відповідальністю «Протек Солюшнз Україна» за даними відкритих джерел (https://clarity-project.info/tenderer/36519759) підписало 1 241 договір на суму 5.06 млрд грн за поточний рік та більш ніж на 1 млрд грн у цьому році є постачальником ДП “Медичні закупівлі України”.

“Наостанок, просимо з повагою відноситися до усіх медичних працівників, які в складних умовах не покинули державу, а щодня працюють, заробляючи кошти, зокрема, й на оснащення наших поліклінік та надають орієнтовно понад мільйон послуг на рік пацієнтам.

Ми наполегливо працюємо над тим, щоб послуги у КНП «ЦПМКДД» надавалися усім нашим пацієнтам на якісному сучасному обладнанні, у найкращих умовах та відповідно до норм чинного законодавства”, – додають в медичному закладі.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.