На допомогу ЗСУ: скільки коштів зібрали івано-франківські заклади освіти

Війна, Новини, Суспільство

Заступниця міського голови, директорка Департаменту освіти та науки розповіла, скільки коштів вдалось зібрати закладам освіти для допомоги ЗСУ.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Вікторію Дротянко.

Так, за словами освітянки, навчальні заклади зібрали майже 6 мільйонів гривень.

“Ми врахували лише матеріальні цінності, тобто, тут неможливо врахувати сили й душу працівників закладів освіти при зборі коштів та організації плетіння сіток тощо”, – каже Дротянко.

Заступниця міського голови відзначила 38 навчальних закладів загальної та середньої освіти, на яких під час ярмарків зібрали майже три мільйони гривень.

Посадовиця зазначила, всі кошти, які збирають в закладах, працівники самостійно розподіляють в ті чи інші частини.

“До прикладу, у когось випускники на фронті, а в когось батьки дітей. А є й такі частини, які самі звертаються до шкіл й вони вирішують кому допомагати”, – зазначила Дротянко.

Крім того, 26 навчальних закладів міста плетуть маскувальні сітки та кікімори, 34 заклади проводять збір продуктів та засобів гігієни, 19 закладів виготовляють окопні свічки та плетуть вервиці.

“Всі роботи проводять в позанавчальний час. Вчителі самостійно, або на вихідних, перед початком робочого дня, або після – організовують подібні заходи”, – каже Вікторія Дротянко.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.